(+31) (0) 181 416 177

Winstbelasting in Turkije

Winstbelasting in Turkije

Verkoopt u uw woning in Turkije binnen 5 jaar na verkrijging van uw eigendomsbewijs, dan bent u verplicht om in Turkije aangifte te doen over de winst die u maakt bij de verkoop van de woning.

Turkije kent een progressief tarief voor de winstbelasting. U betaalt alleen over het gedeelte winst dat u genereert. De hoogte van de belasting kunt u door een accountant laten berekenen. Hieronder is een tabel weergegeven waardoor u een indicatie van de hoogte van de winstbelasting kunt krijgen:

Winst uit verkoop onroerend goed Turkije 2019 Belasting percentage
Tot aan 18.000 TL: % 15
Over 18.000 TL van 40.000 TL betaalt u 2.700 TL, over het meerdere: % 20
Over 40.000 TL van 98.000 TL betaalt u 7.100 TL, over het meerdere: % 27
Over 98.000 TL van 98.000 TL betaalt u 22.760 TL, over het meerdere: % 35

De wijze en omvang van belastingheffingen omtrent onroerend goed zijn continu onderhevig aan veranderingen. Vooral de hoogte van overdrachtsbelasting, alsmede de winstbelasting in Turkije die geheven wordt, zijn onderwerp van aanpassing. Het advies is dan ook om dit onderdeel, de hoogte van diverse heffingen, te laten onderzoeken tijdens de besluitvorming. U kunt hierdoor teleurstellingen voorkomen.

Sommige wetswijzigingen zien er op het eerste oog uit als een regelrechte ontmoediging voor (buitenlandse) investeerders. Toch weten wij van Advocatenkantoor Sepers uit ervaring dat veranderingen in de praktijk meevallen. Wel is het van belang, voor zowel kopers als verkopers, zich van tevoren te laten informeren.

Vragen over winstbelasting in Turkije en de gevolgen voor u?

Neem contact op met Advocatenkantoor Sepers. Wij delen onze kennis graag en kunnen u desgewenst in contact brengen met professionele accountantskantoren die tegen lokale tarieven namens u aangifte doen.