(+31) (0) 181 416 177

Nieuws uit Turkije voor u gelezen 20-02-2019

Opmerkelijk uit Turkije

 

 • Boete van € 350 voor GSM die aan staat in het vliegtuig

Mobiele telefoons kennen een vliegtuigstand. Zoals algemeen bekend is moeten alle elektronische apparaten uitgeschakeld zijn tijdens het opstijgen en landen. Dit wordt aan het begin van de vlucht standaard via de veiligheidsaankondiging gemeld. Het Directoraat-Generaal voor de Burgerluchtvaart in Turkije heeft aangegeven dat er een boete volgt voor passagiers die zich niet aan deze regel houden. Publicatie in de Turkse Staatscourant is inmiddels geschied en er wordt aan elke passagier die met het vliegtuig reist en de mobiele telefoon aan laat staan een boete van 2.124 TL opgelegd (momenteel ongeveer €350). Hoe zou dit in de praktijk gehandhaafd kunnen gaan worden?

http://www.turizmavrupa.com/ucakta-cep-telefonunu-acik-birakanlar-ne-kadar-ceza-odeyecek/

 

 • Notariskantoren in Turkije ook in het weekend geopend

De notaris in Turkije is een ambtenaar in dienst van de Turkse overheid. De rol van de notaris is ook anders dan in Nederland of België. Heeft u een vertaling laten maken door een beëdigde vertaler? Dan dient deze gelegaliseerd te worden door de Turkse notaris. Wanneer u een persoon een volmacht wilt verstrekken voor het openen van een bankrekening, dan accepteert de bank uitsluitend een volmacht die door de notaris is opgemaakt. Afspraken hoeft u niet te maken. U kunt tijdens openingstijden binnenstappen en aan de klerk voorleggen wat u nodig heeft. U wordt dan direct geholpen. Beheerst u de Turkse taal niet, dan zal er een tolk worden ingeschakeld zodat u goed begrijpt waarvoor u een handtekening plaatst.

Vanwege het feit dat handelingen bij de notaris zo frequent plaatsvinden, heeft de Turkse overheid bepaald dat er altijd een dienstdoende notaris ook in het weekend het kantoor moet openen per regio.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/son-dakika-adalet-bakani-duyurdu-nobetci-noter-uygulamasi-basliyor-41122495

 

Toerisme in Turkije

 • In 2018 kwamen er 21,84 % meer buitenlandse toeristen naar Turkije dan het jaar ervoor (in totaal 39,5 miljoen). De verwachting voor 2019 is dat het aantal toeristen geleidelijk toe zal blijven nemen:

https://www.dailysabah.com/tourism/2019/02/12/pre-bookings-show-european-tourists-head-back-to-turkey-this-

 • Turkse Lira maakt Middellandse Zee gebied (Antalya) voor locale toeristen kostbaar. De vraag van buitenlandse toeristen dit jaar naar Turkse resorts is groot. Turkije hoopt op 50 miljoen buitenlandse bezoekers in 2019:

http://www.hurriyetdailynews.com/depreciation-of-lira-drives-hoteliers-to-shift-focus-to-foreign-tourists-141267

Economie in Turkije

 • Export van machines in januari 2019 stijgt met 12 % ten opzichte van 2018, 60 % van de export van deze sector gaat naar de Europese Unie en de Verenigde Staten.

https://www.dailysabah.com/business/2019/02/13/machinery-exports-reach-over-13b-in-january

 

 • 2018: Nederland is opnieuw nummer één in Turkije als grootste buitenlandse investeerder met 833 miljoen dollar.

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-turkiyeye-en-cok-yatirim-yapan-ulkeler-belli-oldu-bakin-ilk-sirada-hangisi-var-41118543?p=15

 

 • Turkije investeerde volop in windmolens in 2018. Turkije heeft als doel om in 2023 30 % van de gebruikte elektriciteit uit groene stroom te betrekken.

https://www.dailysabah.com/energy/2019/02/13/turkey-invested-650m-in-wind-power-plants-last-year

 

 • Zwitserse gigant Nestlé exporteert vanuit Turkije naar de rest van de wereld. Vanwege de jonge bevolking en goede bronnen is Turkije onmisbaar voor Nestlé.

https://www.dailysabah.com/business/2019/02/12/swiss-giant-nestle-exports-products-from-turkey-to-world

 

Onroerend goed in Turkije

 •  Verkoop van meer dan € 16,5 miljoen op huizenbeurs Turkije in Duitsland

Projectontwikkelaars verkochten op de beurs “Evim Türkiye” (My Home Turkey Real Estate and Investment) in Düsseldorf voor rond de 100 miljoen Turkse Lira (ongeveer € 16.600.000) aan onroerend goed. De beurs vond plaats tussen 8 en 10 februari 2019 en was vooral gericht op de Turken die in Duitsland woonachtig zijn. De beursorganisatie is voornemens deze beurs in acht andere steden te gaan organiseren.

http://www.hurriyetdailynews.com/some-20-million-worth-of-real-estate-sold-at-evim-turkiye-fair-141163

 • Aankopen onroerend goed met hypotheek in Turkije met meer dan 77 % gedaald ten opzichte van 2018

http://www.hurriyetdailynews.com/turkeys-house-sales-decrease-25-pct-in-january-141308

 

 • Bent u voornemens om naar de Second Home beurs te komen in Utrecht van 8 tot en met 10 maart?

Gratis toegangskaarten bieden wij aan via de volgende link: http://registration.fairsconsult.com/nl/secondhome-nl/register?action=code&code=GN2SF.

  goed gevoel bij investeren in Turkije

 

Dit nieuws over Turkije is slechts een kleine selectie. Vragen over Turkije stelt u vrijblijvend via ons contactformulier.

webmaster

Comments are closed.